Ugrás a fő tartalomra

2600 Vác, Naszály út 8.


06 27 316-866/203

Széchenyi 2020

DKA – A Digitális Közösségi Alkotóműhely


DKA – A Digitális Közösségi Alkotóműhely

A Digitális Közösségi Alkotóműhely (DKA) olyan interakción alapuló tér, ahol a gyerek és felnőtt megismerkedhet a szakmák széles spektrumával és a jövő technológiájával.

A közel 100 négyzetméteres terem biztosítja a felhőtlen szórakozást, ismeretszerzést és a játszva tanulás lehetőségét. Szakmai napokat, nyári táborokat, pályaorientációs napokat vagy csak egyszerűen egy szakmadélutánt szervezünk minden korosztály számára.
Fő célcsoportunk az általános iskolás gyerekek, akik még pályaválasztás előtt állnak, számukra pályaorientációs célú, interaktív élményórákat tartunk - Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Technikum diákjai, összesen 24 fő - informatikai, elektronikai és gépészeti témákban a Váci Digitális Közösségi Alkotóműhelyben felső tagozatos általános iskolás tanulóknak.

GALÉRIA

DKA galéria – Tanulóink

Tanulók a DKA (digitális közösségi alkotótér) termében számítógép előtt ülnek, programoznak valamit, a háttérben pedig három tanuló a VR szemüveget próbálja
Tanulók ülnek a nézőtéren DKA oklevél átadón a Boronkay iskola dísztermében. (Több sorban ülnek a tanulók, elöl Konfár Mónika senior pályaorientációs tanácsadó előadást tart)
Diákok (fiúk, öten ) a DKA (digitális közösségi alkotótér) teremben egy számítógép előtt ülnek és apró lego robot építőelmeket választanak ki a egy műanyag rekeszből.

Foglalkozások időtartama: 2x45 perc, az órák menete pedig röviden: bemutatkozunk, mesélünk a középiskolánk életéről, bemutatjuk a választott szakunkat, és a saját pályaválasztási történetüket is elmondjuk. Felvezetjük az óra témáját, bemutatjuk az előkészített gépeket, eszközöket, valamint a működésüket. A gyerekeket 3-4 fős kiscsoportokra bontjuk a közös alkotásokhoz. 

Instrukciókat adunk a robotok építéséhez és programozásához, elektronikai szereléshez és programozáshoz, 3D tervezéshez és nyomtatáshoz, lézergravírozáshoz és VR szemüveg kipróbáláshoz. Kiscsoportok munkáját folyamatosan figyeljük, támogatjuk, segítjük. Felmerülő kérdéseket megválaszoljuk.

Az órák végén robotversenyt tartunk, ez nagyon látványos és ezt élvezik legjobban a gyerekek. A saját tervezésű 3D nyomtatásokat és fa lézergravírozásokat hazavihetik a gyerekek.

Időpont egyeztetéshez keresse Konfár Mónikát az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

E-mail: konfar.monika@vaciszc.hu
Telefon: +36 30 248 7208

Az alábbi kisfilmet megtekintve bepillantást nyerhet a DKA terem világába:KIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Váci Szakképzési Centrum

   2600 Vác, Naszály út 8.

  • Telefon: 06 27 316-866/203

   E-mail: titkarsag@vaciszc.hu

   OM azonosító: 203065

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001404/2016


  2024Váci Szakképzési Centrum