Ugrás a fő tartalomra

2600 Vác, Naszály út 8.


06 27 316-866/203

Széchenyi 2020

Akadálymentesítési nyilatkozat


Akadálymentesítési nyilatkozat

A Váci Szakképzési Centrum elkötelezett amellett, hogy folyamatosan biztosítsa a vszc.hu honlap akadálymentes használatát az (EU) 2016/2102 európai parlamenti és tanácsi irányelvet átültető nemzeti jogszabály, a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint. Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a vszc.hu -ra vonatkozik.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a https://www.vszc.hu/ -ra vonatkozik.

Megfelelőségi státusz

A vszc.hu honlapján közzétett tartalmak a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény előírásainak részben felel meg

Nem akadálymentes tartalom

Az alábbiakban felsorolt tartalom a következő ok miatt nem akadálymentes: a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek való meg nem felelés.

Az alábbiakban felsorolt tartalmak nem akadálymentesek:

 1. A weboldalon található olyan grafikus elem, amely csak dekorációs célt szolgál. Ezeket el kell rejteni a képernyőolvasó szoftver elől.
 2. A weboldal vizuálisan jól beazonosítható egyes régió (fejléc, fő régió, lábléc, stb.) a kódban nincsenek megfelelően jelölve.
 3. A weboldal fejlécében nem található a billentyűfókuszt a fő régióra helyező ugrólink.
 4. A weboldalon található olyan elem, amelyhez nem tartozik szöveges címke, vagy nem elég leíró, vagy nem magyar nyelvű.
 5. A weboldalon található egy vagy több olyan szakasz, amelynek folyamatos mozgását, vizuális effektjét billentyűzet segítségével nem lehet szüneteltetni.
 6. A weboldalon található olyan űrlap, melynek útmutató szövege, vagy az űrlap kitöltése során jelentkező hibaüzenet megfogalmazása nem kellően egyértelmű vagy nem magyar nyelvű.
 7. A weboldalon található olyan elem, amely szín, vagy formai jelölést használva ad át információt a felhasználó számára. Az ilyen kizárólag vizuálisan látható információk bizonyos felhasználóknak nem érhetők el.
 8. A weboldalon található olyan információval is bíró kép, vagy ikon, amelynek nincs, vagy nem megfelelő a szöveges alternatívája, így a képernyőolvasó szoftverek számára nem érhető el az információ.
 9. A weboldalon található olyan felugró ablak, amely a képernyőolvasó programok számára nem érhető el, illetve amelyre a képernyőolvasó programok fókusza nem kerül rá automatikusan, illetve billentyűzettel a felhasználó könnyen kinavigálhat belőle.
 10. Egyes, aktuálisan nem látható elemekre is rááll a billentyűfókusz, vagy nem megfelelő helyre kerül.
 11. A weboldalról letölthető olyan dokumentum, amelynek tartalmához, szövegéhez képernyőolvasó szoftver használatával nem lehet hozzáférni.
 12. A weboldal a nagyíthatóság követelményeinek nem tesz eleget.
 13. A weboldalon található olyan grafikus elem, szöveges elem, vagy link, amelynek az elvárt szint alatti a kontrasztaránya.
 14. A weboldalon található olyan interaktív komponens, amely esetén a billentyűfókusz láthatósága nem megfelelő, mivel az elvárt szint alatti a kontrasztaránya.

A honlapon történő közzététel vonatkozásában az akadálymentes szerkesztési gyakorlatot a 1-14. pont vonatkozásában a vszc.hu nem alkalmazta.

A vszc.hu által nyújtott akadálymentes alternatíva

A Váci Szakképzési Centrum akadálymentes alternatívaként vállalja, hogy amennyiben technikailag lehetséges, a felhasználó egyedi igénye alapján, az igény beérkezésétől számított 15 napon belül az igénylő rendelkezésére bocsátja az általa megjelölt tartalom akadálymentes PDF változatát. A Váci Szakképzési Centrum az akadálymentes PDF dokumentumot megküldi a felhasználónak, illetve a honlapon közzétett, nem akadálymentes változatot akadálymentesre cseréli.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése

E nyilatkozat 2024.05.22 -én készült a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség által elvégzett akadálymentességi vizsgálat észrevételeit figyelembe vevő belső vizsgálat alapján.

Visszajelzés és elérhetőségek

Az akadálymentesítésért és a kérések feldolgozásáért felelős: a vszc.hu webfejlesztője, az impresszumban (https://www.vszc.hu/impresszum) olvasható adatok alapján.

Az esetleges megfelelőségi hiányosságok az info@vaciszc.hu e-mail címen, vagy postai úton jelezhetők. A visszajelzési mechanizmuson küldött értesítések feldolgozásáért a vszc.hu webfejlesztője a felelős. A Honlap törvény 4. § (2) bekezdése értelmében a webfejlesztő a jelzésre 30 napon belül köteles válaszolni.

Végrehajtási eljárás

A közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 162/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet 4. §-a lehetőséget ad a végrehajtási eljárás igénybevételére abban az esetben, ha a felhasználó a visszajelzési eljárásban nem, vagy nem kielégítő választ kap. 

A végrehajtási eljárás lefolytatásáért felelős ellenőrző szervezet:

Ellenőrző szervezet: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Székhely: 1134 Budapest, Váci út 35.
Levelezési cím: 1134 Budapest, Váci út 35.
Ügyfélszolgálat: +36 1 450 3070
E-mail: ugyfelszolgalat@kifu.gov.hu

Web: https://kifu.gov.hu

Bejelentés alapján az ellenőrző szervezet akadálymentesítési ellenőrzést végez, ha a visszajelzési eljárásban az értesítést vagy kérelmet benyújtó személy a Honlap törvény 4. § (2) bekezdése szerinti határidőben nem, vagy nem kielégítő választ kap a Társaságtól.

A Honlap törvényben foglalt akadálymentesítési követelmények megsértése esetén a Honlap törvény 5. § (2) bekezdése alapján az ellenőrző szervezet kérelem alapján, vagy hivatalból ellenőrzést folytat.

Hitelesített, aláírt akadálymentesítési nyilatkozat (PDF) letöltése:


Csatolt fájlok

Akadálymentesítési nyilatkozat vszc.hu (szkennelt, aláírt)

Letöltés


KIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Váci Szakképzési Centrum

   2600 Vác, Naszály út 8.

  • Telefon: 06 27 316-866/203

   E-mail: titkarsag@vaciszc.hu

   OM azonosító: 203065

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001404/2016


  2024Váci Szakképzési Centrum