Ugrás a fő tartalomra

2600 Vác, Naszály út 8.


06 27 316-866/203

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 19.
vszc.hu

  Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében

  A Váci Szakképzési Centrum (VSZC) és a Piarista Kilátó Központ közös szervezésében, hagyományteremtő céllal megrendezett programon több, mint 50 intézményvezető és mentortanár vett részt.

  Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében

  A Váci Szakképzési Centrum (VSZC) és a Piarista Kilátó Központ közös szervezésében, hagyományteremtő céllal megrendezett programon több, mint 50 intézményvezető és mentortanár vett részt.

  Szakmai előadások mellett interaktív workshopok során ismerkedhettek meg a fórum résztvevői a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Technikum és Szakképző Iskolában alkalmazott jó gyakorlatokkal. Az eseményen köszöntőt mondott Dudás Tibor, a Váci Szakképzési Centrum kancellárja, aki kihangsúlyozta a váci centrum képző intézményeinek sokszínűségét.

  „A palettán egyaránt megtalálható a nehéz körülmények közül érkezett, jelentős hátránykompenzációban érintett gyerekeket képző iskola és az ország többszörösen legjobbnak értékelt technikuma is. Ebben a sokféleségben a kezdetektől kiemelten fontosnak tartjuk a mentorrendszer működtetését: régóta házon belül tanuljuk egymástól, majd alkalmazzuk is a megismert jó gyakorlatokat.” – mutatott rá a kancellár. 

  Papolczi Emőke, a VSZC főigazgatója köszöntőjében kiemelte és megköszönte az oktatók, segítő szakemberek munkájának fontosságát és folytonosságát, hangsúlyozva az iskolákban kialakított bizalmi, biztonságos légkör fontosságát.

  „Az igazi esélyegyenlőség lényege az én olvasatomban, hogy a világon bárki, aki tudáshoz, szakmához jut, a saját élete kapcsán esélyt kap és képes lesz cselekedni. Alkalmassá kell tenni a fiatalokat arra, hogy felismerjék lehetőségeiket és élni is tudjanak azokkal.” – emelte ki beszédében Forgács István, az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Esélyegyenlőségi Irodájának vezetője. 

  Katona Miklós, a Piarista Kilátó Központ igazgatója köszöntőjében rámutatott a Kilátó és a szakképzési centrum intézményeinek kapcsolódási pontjaira, és kiemelte a közös munka jelentőségét. 

  A köszöntőket követően a szakmai fórum plenáris előadásokkal folytatódott. Az érdeklődők megismerkedhettek a Piarista Kilátó Központ két partnerintézményében megvalósított programjával, a Sátoraljaújhelyi Piarista Jelenlét Csillogó szemek keretében futó, képességfejlesztést célzó foglalkozás-sorozattal, valamint a Boldog Ceferino Napközbeni Gyermekfelügyelet Hálózat felkérésére kidolgozott, sikeres továbbtanulást támogató programmal. 

  A Kilátó szakembereinek előadása után a szakmai fórum témagazdája, a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola mutatkozott be, Énekes Rita igazgató prezentálásában. Az igazgató előadását követően a Petzelt iskola mentor csoportjának tagjaival ismerkedhettek meg a résztvevők. A szakmai nap második részében a vezetők, mentortanárok a Petzelt szakembereinek vezetésével interaktív workshopokon szerezhettek saját élményt az intézményben működő programokban alkalmazott jó gyakorlatokról. 

  A fórum záróakkordjaként a résztvevők közös reflexió során dolgozták fel a workshopok tapasztalatait. 

  Források:
  Cikk: az IKK cikke alapján
  Képillusztráció és eredeti szöveg: Piarista Kilátó Központ, Vác

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Három középiskolás egy laptop előtt, egy fiú és egy lány az asztalnál ül, a mögöttük álló kockás inges fiú mutogat valamit a laptop képernyőjén-

  Elkészült a vármegyék legjobb technikumainak listája (TOP3)

  A vármegyénkként TOP 3 legjobb intézményeket bemutató rangsor, összhangban a Technikumi rangsor 2024 TOP 100-as listájával, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült.

  2024. febr. 12.
  vszc.hu
  Felnőtt tanulók lelkesen jelentkeznek, míg az előtérben egy szakállas oktató választ közülük. Hátulnézetben készült fotó

  Jelentkezés érettségire való felkészítésre

  A Király Endre iskola esti tagozaton középszintű érettségire felkészítő osztályt indít a 2024/2025-ös tanévben. Jelentkezés itt!

  2024. jún. 13.
  vszc.hu
  Kriály Endre iskola ingyenes felnőttképzései (2024-25 tanévtől) szórólap. Rajta van az iskola logója, jobba fent QR kód, alatta hatszögű képekben az oktatott szakmák. Alul fesorolás, hogym ilyen szakmák vannak szükséges érettségivel vagy anélkül

  Jelentkezés a Felnőttképzésekre – Információk

  Részletes információk a Váci Szakképzési Centrum ingyenes felnőttképzéseire való jelentkezés módjáról. Jelenleg az alábbi intézményekhez lehet jelentkezni: – Király Endre (Vác) – Lányi Ferenc (Dunakeszi)

  2024. máj. 8.
  vszc.hu


  KIMIKK
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Váci Szakképzési Centrum

    2600 Vác, Naszály út 8.

   • Telefon: 06 27 316-866/203

    E-mail: titkarsag@vaciszc.hu

    OM azonosító: 203065

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001404/2016


   2024Váci Szakképzési Centrum