Ugrás a fő tartalomra

2600 Vác, Naszály út 8.


06 27 316-866/203

Széchenyi 2020

Hírek


2023. máj. 1.
vszc.hu

    Cseh nap a Centrumban

    2023. április 4-én tartottuk meg a Centrum immár hagyományosnak számító ’Országnapok’ eseménysorozatának negyedik állomását, amelynek központi témája Csehország volt. A rendezvényen mind a hét iskolánk részt vett, és a korábbiak mintájára ezúttal is négy-négy tanulót vártunk minden iskolából, valamint már második alkalommal csatlakozott a játékosokhoz a tanárok lelkes csapata is.

    Cseh nap a Centrumban

    2023. április 4-én tartottuk meg a Centrum immár hagyományosnak számító ’Országnapok’ eseménysorozatának negyedik állomását, amelynek központi témája Csehország volt. A rendezvényen mind a hét iskolánk részt vett, és a korábbiak mintájára ezúttal is négy-négy tanulót vártunk minden iskolából, valamint már második alkalommal csatlakozott a játékosokhoz a tanárok lelkes csapata is.

    Érkezés után ismert cseh mesefigurák által ihletett csapatokba osztottuk a diákokat, majd a regisztrációt követően ízletes svédasztalos reggelivel kínáltuk vendégeinket, ezután pedig a Centrum vezetősége köszöntötte kedves szavakkal a résztvevőket. A program összeállításakor az volt a célunk, hogy a rendkívül gazdag cseh kultúra minél több aspektusával megismertethessük a tanulókat, mindezt szórakoztató és sokszínű feladatokon keresztül.

    kisvakond plüss az asztalon  A kahoot-játék, kivetítőn a kérdés, asztaloknál ülnek a játékosok

     

    A csapatokat hét tematikusan berendezett állomás várta a helyszínen. A tanulók minden állomáson különböző készségeket igénylő feladatok megoldásával szerezhettek pontokat – és új ismereteket Csehországról. A próbatételek során a résztvevők nem csupán a tárgyi tudásukat bővíthették, hanem lehetőségük nyílt többek között igazi cseh kastélyt rajzolni, szétválogathatták a cseh és nem cseh termékeket, sőt, a Csehország híres Csontkápolnája által ihletett játékállomáson még egy csontvázat is összeállíthattak. A diákok feladata volt továbbá egy olyan mese megírása is, amelybe cseh elemeket kellett belecsempészniük, és amelynek egyediségét zsűri értékelte.

    Vendégünk volt az ELTE BTK Szláv és Balti Filológiai Intézetéből Ondřej Geppert és Győri Boglárka, akik izgalmas cseh nyelvleckén keresztül mutatták be résztvevőinknek a különleges csengésű cseh nyelv legfontosabb kifejezéseit. Vezetésükkel a diákok kisebb csoportokban kóstolhattak bele a kultúra alapjait képező cseh nyelv szépségeibe.

    Győri Boglárka a könyvtárban fali monitor előtt magyarázza a cseh nyelvű köszöntéseket Ondřej Geppert és Győri Boglárka (ELTE BTK Szláv és Balti Filológiai Intézet) a könyvtárban tanulók előtt, akik kör alakú asztaloknál ülnek, mögöttük a monitor a falon

     

    A nyelvleckét és a mesék zsűrizését követően a résztvevőknek cseh ihletésű ebéddel kedveskedtünk. A különleges fogásokat ezúttal is a Váci SZC Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola biztosította, akik autentikus és ízletes menüt állítottak össze. Nekik köszönhetően a gasztronómiát érintő feladatok után bele is kóstolhattunk a cseh konyhaművészet egy szeletébe.

    Résztvevők pakolják az ebédet a tányérjaikra a svédasztalnál A svédasztal készítői a Petzelt iskolából: három tanuló és tanáruk: Szekeres Joó-Eszter

     

    Ebéd után a csapatokat egy utolsó megmérettetés elé állítottuk: az Országnapok események már-már ikonikus Kahoot kvíze következett, ahol az egész nap során megszerzett tudásukat mérhették össze a résztvevők. A kvízt követően a zsűri összesítette a csapatok pontszámait, ezután pedig a nap zárásaként eredményt hirdettünk.

    Minden csapat szép eredményt ért el, és ehhez gratulálunk minden résztvevőnek!

     

    Köszönjük a segítséget:

    A 12/D osztály tanulói

    Ondřej Geppert és Győri Boglárka (ELTE BTK Szláv és Balti Filológiai Intézet – https://szlav.elte.hu/)

    Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző Iskola (http://kiralyendre.hu/)

    Váci SZC Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola (http://www.petzeltj.hu/)

    Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző Iskola könyvtára, Pintér Jenő könyvtáros

    (https://kiralyekonyvtar.blogspot.com/)
    Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző Iskola büféje
    Fűr Tibor

    Csontos András

    A zsűri tagjai: Buzás Petra, Drenkovics Mária, Neugam Viktória

    Kísérő tanárok

    Technikai dolgozók

     

    GALÉRIA

    Galéria a rendezvényről (Csontos András fotói):

    Cseh nap, filctábla, rajta magyar és cseh zászló, és a partnerek neve
    Cseh nap, a tanáros az eredményhirdetésnél a tábla előtt állnak, mutatják a Váci SZC Országnapok logós vászonszatyrot, amit nyertek
    Cseh nap, eredményhirdetés. A három tagú zsűri az asztalnál ül, az egyik szervező előttük áll és felolvassa a nyertes csapatok nevét

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Öltönyös üzletember ül egy íróasztalnál, jobb kezével egy laptopon gépel, bal kezében egy tablet van

    Tanügyigazgatási és vizsgaszervezési referens állásajánlat!

    A Váci Szakképzési Centrum olyan többcélú szakképzési intézmény, amelynek alapvető feladata nyolc középfokú szakképző intézmény és egy kollégium nevelési-oktatási tevékenységének irányítása, szervezése és ellenőrzése. Önt keressük Tanügyigazgatási és vizsgaszervezési referens pozícióba.

    2024. ápr. 24.
    vszc.hu
    Emberek ülnek egy sorban, ölükben papírok, mappa, kezükben toll, elmélyülten jegyzetelnek. Nyaktól lefelé mutatja az embereket.

    Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében

    A Váci Szakképzési Centrum (VSZC) és a Piarista Kilátó Központ közös szervezésében, hagyományteremtő céllal megrendezett programon több, mint 50 intézményvezető és mentortanár vett részt.

    2024. ápr. 19.
    vszc.hu
    Egy férfi takarító előtérben munkaruhában tart egy dobozt, benne takarítóeszközökkel, a háttérben egy női takarító takarít egy partvissal.

    Takarító/takarítónői állásajánlatok!

    A váci Selye iskola és a Brusznyai Árpád kollégium takarítót/takarítónőt keres. Részletek és jelentkezés a megadott linkeken:

    2024. ápr. 15.
    vszc.hu


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Váci Szakképzési Centrum

        2600 Vác, Naszály út 8.

      • Telefon: 06 27 316-866/203

        E-mail: titkarsag@vaciszc.hu

        OM azonosító: 203065

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001404/2016


      2024Váci Szakképzési Centrum